High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

“België is een internationale hub voor celtherapieën”

Nandakumar Jegadesan

Naam: Nandakumar Jegadesan
Nationaliteit: Indiaas
Beroep: Postdoctoraal onderzoeker oncologie
Domein: Farmaceutisch onderzoek

Nandakumar is een beginnende wetenschappelijk onderzoeker die zich toespitst op de ontwikkeling van nieuwe chemotherapeutische geneesmiddelen voor de behandeling van kankerpatiënten. België staat over de hele wereld bekend als top op het gebied van onderzoek en ontwikkeling in de farmaceutica, en daarom koos hij voor ons land. 

“Ik heb me toegelegd op onderzoek naar nieuwe oncologische geneesmiddelen, omdat ik wil dat mijn werk in een klinische context wordt toegepast. Zo kan ik het leven van patiënten verbeteren. Voor een beginnende wetenschapper die zich bezighoudt met de ontwikkeling van doelgerichte kankertherapieën, zit je bijna nergens beter dan in België.”

Nandakumar Jegadesan

“De belangrijkste factor is dat ik hier kan werken met innovatieve, ultramoderne technologieën in de zoektocht naar baanbrekende nieuwe en doeltreffendere behandelingen voor kankerpatiënten'

"Voor mij persoonlijk zijn kleinmoleculaire remmers van de volgende generatie en antilichaam- en celtherapieën de meest fascinerende ontwikkelingen in de farmaceutische sector in België."

"Ook top is de zeer internationale onderzoeksomgeving: hier werken mensen uit de hele wereld samen als één team om de ontwikkeling van geneesmiddelen voort te stuwen en zo levens te redden. Doordat hier zoveel getalenteerde mensen samenkomen, is België een fantastische plek waar je veel kunt leren. Hier kun je echt uitgroeien tot een succesvolle wetenschapper en ontwikkelaar van therapeutische geneesmiddelen."