High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

“In België gingen veel deuren voor me open”

Esma Öztürk

Toen Esma de deur van de middelbare school achter zich dichttrok, droomde ze er al van om in de wereld van offshore windenergie aan de slag te gaan. Vandaag is die droom werkelijkheid geworden in België.

Naam: Esma Öztürk
Nationaliteit: Turks-Duits
Beroep: Siteverantwoordelijke
Domein: Bouw van offshore windparken

“Toen ik afgestudeerd was, zag ik er wel iets in om naar een ander land te verhuizen. Het werd België, waar ik de kans kreeg om offshore te werken. Ik ben aan de slag in een zeer multiculturele omgeving en dat is erg verrijkend. Uiteraard op sociaal vlak, maar ook op professioneel gebied. Iedereen brengt zijn kennis en vaardigheden in. Die diversiteit is een meerwaarde.” 

“Ik krijg hier veel kansen. Als jonge starter kon ik aan de slag gaan in een toonaangevend land op het gebied van offshorewindenergie. Er gingen hier veel deuren voor me open. Offshore werken was mijn droom, en ik kreeg de kans om dat te doen in een zeer ondersteunende omgeving.”

“Belgische offshorebouwbedrijven zijn zeer ondernemend ingesteld. Dat verklaart waarom België internationaal mee vooroploopt in deze sector. Bovendien steunt de Belgische overheid technologische vernieuwingen, vooral in de wereld van hernieuwbare energie. De windturbines worden steeds groter en zwaarder – en dus moeten de technologieën gelijke tred houden. Daardoor beschikken we over uitmuntende knowhow in de ontwikkeling van nieuwe technologie. Ook dat vind ik typisch Belgisch.”