High contrast
Officiële informatie en diensten: www.belgium.be
logo be

België viert de 20e verjaardag van het homohuwelijk met een lied voor de openingsdans

Still from the music video by Alice on the Roof

Alice on the Roof bracht een hartverwarmend nummer uit om een historische mijlpaal te vieren: de 20e verjaardag van het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht in België.

Het lied vat de thema's liefde, eenheid, erkenning en aanvaarding prachtig samen. Als onderdeel van de campagne “Belgium. Embracing openness” benadrukt het nummer dat de liefde wint in België, ook voor koppels van hetzelfde geslacht.

België is altijd een pionier geweest op het gebied van burgerrechten. In 2003 legaliseerde ons land het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht, een historische datum die het leven van vele koppels veranderde. Openheid voor diversiteit maakt immers deel uit van het Belgische DNA. We zijn sindsdien vooruitgang blijven boeken door de LGBTQIA+-rechten verder te versterken.

Vandaag viert België deze grote stap voorwaarts en vervolgt het het pad naar waardigheid en respect voor iedereen.

"Je hoeft de Belgen niet vaak al te serieus te nemen, maar wanneer het over de liefde gaat, wordt het ernst. Op 20 januari 2003 maakte het Belgische parlement de weg vrij voor het huwelijk voor mensen van hetzelfde geslacht, een onvergetelijk moment in onze geschiedenis. Op 1 juni 2003 trad de wet in werking. Hoewel ik toen pas zeven jaar was, heb ik, zoals iedereen van mijn generatie, geleefd in een wereld waar het huwelijk voor iedereen een verworven recht is - het is een vreugdevol feest, punt", zegt Alice.